Top! Je hebt je eerste stap al gezet en bent in beweging gekomen.

Beweging is essentieel voor het bereiken van je doel. Elke eigenschap heeft een handige kant. Perfectionisme is geweldig totdat het maakt dat je nergens komt. Klaarstaan en zorgen voor anderen is wat de maatschappij nodig heeft, totdat je jezelf daarin volledig verliest. Vaste patronen zijn handig maar kunnen er ook voor zorgen dat je in dezelfde situatie blijft hangen. Alles aankunnen is top totdat je geen energie meer hebt en in een burn-out beland. 

Tijdens de coaching ervaar je de uitersten en ervaar je de balans in jezelf. Vanuit deze balans zet je jezelf in beweging om jouw doel te bereiken.

Coachen in en met de natuur

Wanneer je letterlijk in beweging bent, komt je ook psychisch en emotioneel sneller in beweging. Een coaching in de natuur brengt je daardoor sneller waar je zijn wilt. Tijdens de coaching maken we ook de verbinding met de natuur. Waarom: omdat de natuur een spiegel is van de processen die zich binnen in jouw en je leven afspelen.

We onderzoeken jouw relatie met jezelf en vandaar jouw relatie met anderen.

Natuurcoaching is meer dan wandelcoaching.

De natuur fungeert als jouw spiegel. Door bewust te kijken, voelen en te horen maak je verbinding met je eigen natuur en je eigen wijsheid. Ik ga je niet vertellen wat je moet doen. Die kennis heb je zelf. Door soms confronterende vragen, oefeningen en meditaties komen we bij jouw eigen wijsheid en gaan we jouw doel bereiken.

Een diagloog met de natuur

Bij wandelcoaching wordt vooral gebruik gemaakt van symbolen uit de omgeving en metaforen uit de natuur die je spiegelen. Natuurcoaching voegt daar nog iets aan toe, namelijk de spiegelwerking van de vier elementen, seizoenen en andere levenscycli in de natuur. Deze symboliseren ook belangrijke eigen levensprocessen, waardoor inzicht in persoonlijke gebeurtenissen en ontwikkelingen in je leven in belangrijke mate worden verdiept en versterkt. Hierdoor ontdek je hoe je met de uitdagingen van het leven om kunt gaan.

Ook het zelf contact (leren) maken met de natuur, de dialoog aangaan met je omgeving, is een essentieel onderdeel bij natuurcoaching. We kunnen het allemaal, maar vaak zijn we het verleerd.
wandelcoach, natuurcoach, levenspad, levensloop

Natuurcoaching in de praktijk

Het is echt warm vandaag…. De lucht is strak blauw, geen wolkje te zien.  Vandaag dus maar de schaduw opzoeken had ik bedacht. We lopen in een rustig tempo. De bomen zorgen voor beschutting. Onderweg zien we wat hertjes liggen. Ze zien er relaxt uit en lijken geen last van de warmte te hebben. “Wat voel je nu je hier loopt” vraag ik. Het blijft even stil…. “Ik weet het niet zo goed; ik voel mij onrustig en heb het warm”. Er komt een zuchtje wind door de bomen als een zachte aai van koelte. Heb je het gevoeld? Zullen we net als de hertjes een fijn plekje zoeken en even rustig gaan zitten?

Na lang aarzelen stemt ze toe. Ze gaat met haar rug tegen een boom zitten, schoenen uit, blote voeten in het gras. Een diepe zucht volgt. We drinken wat water, lekker koel nog. “Wat heb je nog meer nodig nu” vraag ik.

Plots beginnen de tranen te stromen…. Ze moet nog zoveel, er liggen nog 3 wassen, het huis is een puinhoop, op haar werk is iedereen op vakantie en dat terwijl er een belangrijk project loopt,  hoe kan ze hier nu rustig zitten, dat kan toch niet?

Weer vraag ik haar wat ze nodig heeft. Met haar rug en hoofd tegen de boom, vraagt ze om steun. Met haar voeten in het gras, vraagt ze om zachtheid, met de zon boven ons vraagt ze om een warme omgeving. Alles wat ze vraagt is er. Ze schiet in de lach…

Op de terugweg komen we weer hertjes tegen, ze zijn een beetje in beweging gekomen. Ze staat stil en zegt dan heel zacht “dank jullie wel”. “Waar bedank je ze nu voor?”, vraag ik. Dat ze mij hebben laten zien dat je rust en actie kunt aanpassen aan de omstandigheden, dat er voor alles een tijd is.

Ik maak een diepe buiging naar haar en de hertjes.

Haal het beste uit jezelf

Middels deze coaching bereik je jouw doel. Het traject bestaat uit diverse natuur- en/of paardencoachingssessies. Daarnaast ontvang je, als je dat wilt, healings en aromamassages. Er is geen vaststaand programma en we volgen ook geen methodiek. We kijken wat jij nodig hebt. Voorafgaand vindt er een telefonische intake plaats gevolgd door een kennismakingssessie waarin we de coachingsvraag vaststellen. Na deze sessie besluit je of je samen met mij aan de slag wilt.
1295,00 6 maanden
  • 10 coachingsessies 1,5 tot 2 uur
  • Wekelijks telefonisch contact ter ondersteuning van je traject
  • Blijvend resultaat en een daadwerkelijke transformatie

Om te beginnen

Wil je een start maken met het bereiken van jouw doel, dan bied ik je “5 sessies” aan. Gedurende deze 5 sessies zullen we al veel stappen zetten in jouw ontwikkeling. Ook met deze 5 sessies ga ik niet uit van standaard oplossingen. Ieder mens is uniek dus we kijken wat jij nodig hebt.
495,00 5 sessies
  • 5 natuurcoachingssessies van 1,5 tot 2 uur waarbij je ook voor een paardencoaching of healing kunt kiezen
  • “huiswerkopdrachten” waarmee je aan de slag kan tot de volgende sessie
  • Blijvend resultaat en werkelijke transformatie
Populair

Een week voor jezelf

Deze week is voor jou. Een intensieve coaching waarin je in een week tijd enorme stappen zult zetten in jouw ontwikkeling. Ik ga niet uit van standaard oplossingen. Ieder mens is uniek dus we kijken wat jij nodig hebt. Voorafgaand aan deze week vindt er een telefonische intake plaats waarin we de coachingsvraag vaststellen. Na de intake besluit je of je samen met mij aan de slag wilt.
699,00 5 dagen
  • 5 coachingssessies van 1,5 tot 2 uur op maandagmiddag t/m vrijdagochtend waarbij je ook voor een paardencoaching kunt kiezen
  • Een healingsessie of een aromamassage
  • “Huiswerkopdrachten” voor de volgende dag
  • Blijvend resultaat en werkelijke transformatie

AngeCoaching maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze Privacy Statement.