FAQ

Meest gestelde vragen

Natuurcoaching is meer dan wandelcoaching. De natuur fungeert als jouw spiegel. Door bewust te kijken, voelen en horen maak je verbinding maakt met je eigen natuur en je eigen wijsheid. Ik ga je niet vertellen wat je moet doen. Die kennis heb je zelf. Door soms confronterende vragen, oefeningen en meditaties komen we bij jouw eigen wijsheid en gaan we jouw doel bereiken.

Bij wandelcoaching wordt vooral gebruik gemaakt van symbolen uit de omgeving en metaforen uit de natuur die je spiegelen.

Natuurcoaching voegt daar nog iets aan toe, namelijk de spiegelwerking van de vier elementen, seizoenen en andere levenscycli in de natuur. Deze symboliseren ook belangrijke eigen levensprocessen, waardoor inzicht in persoonlijke gebeurtenissen en ontwikkelingen in je leven in belangrijke mate worden verdiept en versterkt. Hierdoor ontdek je hoe je met de uitdagingen van het leven om kunt gaan.

Bij de Amsterdamse Waterleidingduinen, Landgoed Elswout, of de Kennemerduinen. Heb je voorkeur voor een andere locatie dan is dat uiteraard ook mogelijk. Jij staat centraal.

De paardencoaching wordt verzorgt door Gyan. Hij nodigt je graag uit om bij hem op stal in Zandvoort te komen.

Iedereen ervaart een healing weer anders; een plaatselijk gevoel van warmte, tintelingen, een gevoel van diepe ontspanning en geborgenheid. Soms komen er gedurende de behandeling en de daarop volgende dag(en) emoties los.

Om te overleven is het voor paarden essentieel dat zij goed leiderschap vanaf afstand herkennen. Ervaren ze oprecht, duidelijk en betrokken leiderschap, dan volgen ze vanzelfsprekend. Daarnaast heeft het paard de opdracht om een kuddedier te worden en zijn oriëntatie is daarom gericht op het geheel of de groep. Bij mensen is dat precies omgekeerd. Wij groeien op in een groep en hebben de opdracht om een individu te worden. Deze twee voor paarden belangrijke eigenschappen: “oriëntatie op het geheel” en “focus op consistent en authentiek leiderschap” wordt gebruikt bij paardencoaching. Ambivalentie in leiderschap of in gedrag in het algemeen, brengt bij een paard een innerlijk conflict teweeg. Het paard zal proberen om zijn gevoel van veiligheid terug te krijgen en dit conflict op te lossen door te luchten of door de “strijd” aan te gaan. Deze “strijd” staat in het belang van het geheel. Conflictgebied kan zijn “ik doe mij anders voor dan ik ben”. Bijvoorbeeld: “ik ben bang maar voel het niet”. Het paard zal zich dan in eerste instantie richten op de angst en niet op het gedrag wat je laat zien om je af te weren. Het lijkt erop of het paard zich in eerste instantie richt op datgene wat we het minst graag willen of kunnen laten zien. Om wat voor reden dan ook.

Lekkere vrijetijd kleding, wandelschoenen, flesje water en wens om het maximale uit jezelf te halen.

AngeCoaching maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze Privacy Statement.