winter, tijd voor jezelf, dip, energie, natuurcoach

Winter

Kijkend naar buiten zie ik grijs, water, takken van bomen die driftig heen en weer gaan. Het ziet er ongezellig uit. Binnen staat de verwarming op 21graden, staat er een rustig muziekje aan en staar ik een beetje naar buiten. Elk seizoen zijn kracht. De lente: alles komt tot leven. De natuur, jij, jouw projecten. De zomer: wat je gezaaid hebt komt tot bloei. De herfst: je plukt nu de vruchten. En dan de winter…..

Rust en evaluatie

De winter is het moment van rust en evaluatie. Niet alleen de natuur rust uit en bereid zich voor op de komende lente. Ook jij kunt de winter zo benutten. Een periode van rust en evaluatie. Waar sta je? Hoe ben je daar gekomen? Wat ging er goed, wat had er anders gekund? Niet alleen de projecten waar je je op gericht hebt maar ook je persoonlijke groei. Of was dat wellicht een van je projecten? Waar wil je heen?

Tips voor de winter

Onderstaand 5 tips om deze periode optimaal te benutten.

  • Plan elke dag een moment voor jezelf: neem een lekker bad of douche en laat alle beslommeringen van de dag bewust van je afvloeien. Het water reinigt niet alleen je huid maar ook je ziel. Daarna doe je iets waar jij blij van wordt en waar geen “moeten” achter steekt.
  • Noem minimaal 5 dingen van de dag waar je dankbaar voor bent. Voel je dankbaarheid.
  • Neem de tijd om eens rustig naar buiten te kijken. Wat zie je? Observeer zonder oordeel.
  • Schrijf voor jezelf eens op met welke projecten je bezig bent geweest en hoe het ging. Probeer dit te doen zonder oordeel naar je zelf toe. Je kunt dit zo uitgebreid doen als je wilt.
  • Maak een mooie winterwandeling. Hoeft niet lang te zijn. Kijk eens om je heen… Wat zie je? Mooie bomen? IJspegels aan een struik? Bruine bladeren op het pad? En stel je dan eens de vraag “wat zegt dat mij?

Geniet van deze periode. De winter is het waard.

Dit bericht delen:

Picture of Angelique Buschman

Angelique Buschman

Als zelfstandig HR-manager coach ik al jaren directies, leidinggevenden en medewerkers. Ik merkte daarbij op dat mensen buiten lopend sneller hun doelen bereikte dan zittend op een hun vertrouwde stoel. Fysiek in beweging brengt ook de geest in beweging. Buiten in verbinding met de natuur komen ideeën, inzichten, oplossingen en emoties bijna als vanzelf. Ik ben van mening dat ieder mens zelf het antwoord op zijn vragen heeft. Het is aan mij om samen met de natuur jou te helpen de antwoorden te vinden zodat je jouw eigen pad kunt lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AngeCoaching maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze Privacy Statement.